De nieuwe dienstregeling van 2019

Met ingang van 24 februari 2019 is de nieuwe dienstregeling van 2019 voor Zeeland van kracht. Voor de buurtbus in Zuid-Beveland zijn dan onderstaande veranderingen doorgevoerd:

Lijn 599 in Kruiningen
De halte De Uitkijk in de richting Hansweert (de haltepaal in het gras) vervalt. Daarvoor in de plaats wordt de halte Kruiningen Markt aangedaan. Vandaar rijdt de bus naar halte Zandweg.

Lijn 595 tussen het ziekenhuis en ’s-Gravenpolder
Op de tijden dat spitslijn 225 rijdt zal de buurtbus lijn 595 over ’s-Heer Abtskerke rijden. Dat zal zijn de eerste rit naar Goes en verder alle ritten vanaf 13.49 u. In ’s-Gravenpolder zal dan alleen halte Korte Koedijk aangedaan worden.

Deze laatste wijziging heeft te maken met de grote verandering van de lijnen in de Zak. De wijzigingen zijn er op gericht meer dorpen te bereiken, waaronder Nisse en ’s-Heer Abtskerke, ook de dorpen meer met elkaar te verbinden en ook beter met Heinkenszand, waar een aansluiting naar Goes mogelijk is. Deze wijzigingen zijn met de gemeente Borsele besproken, die er enthousiast over is. Een aantal aspecten hiervan is al in het voorjaar met een groep chauffeurs besproken, nadat een aantal ideeën hiervoor aangedragen was. Begin volgend jaar zal er een bijeenkomst georganiseerd worden voor de chauffeurs in de Zak en wordt bekeken of het nodig is om de nieuwe routes proef te rijden.

In de Zak betreft het de volgende wijzigingen:

Van lijn 596 vervalt het deel tussen Ellewoutsdijk en de plaats Borssele. Alleen de eerste rit en laatste rit zullen in tact blijven. Tussen het Tolplein en Borssele zal nog wel ieder uur een busje rijden.

Met de tijd die we van lijn 596 over hebben, kunnen we een nieuwe lijn 555 laten rijden van het Tolplein via Ovezande en Nisse naar Heinkenszand, 1 keer per 2 uur tussen 9 en 5 uur.

Vanaf 14 uur bedient lijn 23 op schooldagen de plaats Borssele ieder half uur. Als we dan daar ook lijn 596 laten vervallen, kunnen we vanaf 14 uur lijn 555 ieder uur naar Heinkenszand laten rijden en zelfs Ellewoutsdijk aandoen.

In Ovezande kruisen de lijnen 597 en 555 elkaar en sluiten op elkaar aan. Het wordt dan mogelijk om over te stappen, zodat je meer dorpen kunt bereiken.

De lijnen 597 en 598 houden hun huidige dienstregeling. Lijn 598 gaat niet meer langs de verzorgingscentra in ’s-Heerenhoek, Nieuwdorp en Lewedorp, waardoor in Heikenszand meer halten bediend kunnen worden. Stelleplas wordt het hele jaar bediend.

Hierbij dient ook gezegd te worden dat het de chauffeurs niet gemakkelijk gemaakt wordt. Ze zullen er aan moeten wennen in de loop van de dag van dienstregeling te moeten veranderen, bv lijn 596 wordt 555. Bovendien komt er voor 1 van de busjes in Heinkenszand een pauzeplaats bij het gemeentehuis. Aldaar kan dan een kop koffie gedronken worden.

Het lijkt me voldoende om uit te kijken naar de bijeenkomst begin volgend jaar in de Zak. Als je nu al wilt reageren kan dat door op de titel van dit bericht te klikken.

Met vriendelijke groet,
Kees van den Pol

2 Reacties to De nieuwe dienstregeling van 2019

 1. ik krijg nu al vragen, hoe van Ellewoutsdijk naar Driewegen, als de school(Kibeo) begint om 9.30en dan verder reizen naar het Tolplein?
  Kees

  • Beste Kees,
   Dank voor je reactie. Ik neem die mee naar de voorlichtingsavond. De bus zal in de nieuwe dienstregeling niet meer om 9.14 u vanuit Ellewoutsdijk vertrekken.
   Kees van den Pol

laat een reactie achter